Find en god og billig bilforsikring

Når du ejer en indregistreret bil i Danmark, er du forpligtet til at investere i en ansvarsforsikring. Den er således lovpligtig, og dét er bestemt ikke uden nogen grund. Forsikringen sørger nemlig for, at du ikke render ind i kæmpestore erstatningssager, hvis du er skyld i skader på andre personer eller deres ejendele, når du kører rundt i din bil.

Du har, foruden ansvarsforsikringen, samtidig mulighed for at inkludere en række essentielle tilvalgsdækninger som f.eks. en kaskoforsikring og en vejhjælpsforsikring. Med andre ord er der altså rig mulighed for at få støbt en solid forsikringspakke til din bil.

Ansvarsforsikringen og kaskoforsikringen udgør et godt fundament
Ansvarsforsikringen er, som nævnt tidligere, lovpligtig. Den dækker ind mod uheld, hvor det er andre personer eller ting, der er kommet til skade. Ud over ansvarsforsikringen skal du altså selv afgøre, hvilke andre dækninger, du eventuelt vil have inkluderet i din samlede forsikringspakke. En kaskoforsikring, der dækker mod skader på din egen bil, vil f.eks. være en rigtigt god idé at investere i.

Ligesom ved alle andre forsikringer, er der også undtagelser for kaskoforsikringens dækninger. Hvis du f.eks. har opført dig uforsvarligt eller uagtsomt, dækker kaskoforsikringen ikke. I nogle tilfælde følger der også en retshjælpsforsikring med kaskoforsikringen, der dækker omkostninger til eventuelle retssager. Hvis du altså skal en tur i retten, kan den forsikring være behjælpelig.

Prisen på en kaskoforsikring afhænger primært af værdien på din bil, hvor mange kilimeter du kører om året og naturligvis størrelsen på din selvrisiko. Prisen på en ansvarsforsikring ligger derimod nogenlunde på det samme niveau fra selskab til selskab.

Tilvalgsdækninger til din bilforsikring
En bilforsikring bestående af en ansvarsforsikring og en kaskoforsikring kan i mange tilfælde være nok. Du vil altså være dækket ind mod eventuelle skader på din egen bil såvel som skader på andre individer og deres ejendele. Hvis du føler, at du behøver ekstra dækninger, før du kan køre trygt rundt på de danske veje, så er der masser af muligheder. Du har f.eks. mulighed for at vælge en friskadeforsikring som tillæg til din kaskoforsikring. Ved at tegne den, kan du undgå at betale selvrisiko ved følgende typer skader: brand, kortslutning, lynnedslag, eksplosion, tyveri, røveri, seriehærværk og hvis genstande styrter ned og rammer din bil.

En anden rigtigt ideel tillægsforsikring er en førerulykkesforsikring, der dækker, hvis du kommer til skade ved en soloulykke – altså en ulykke, hvor kun du er involveret. Ansvarsforsikringen dækker kun personskader på eventuelle passagerer, så du risikerer altså – som fører af bilen – at stå uden forsikringsdækning, hvis du kommer til skade og ikke har en førerulykkesforsikring. I nogle tilfælde hører en førerulykkesforsikring dog med i din private ulykkesforsikring. Det er altså væsentligt, at du undersøger, om du i forvejen er dækket ved personskader, før du investerer i en førerulykkesforsikring. Hvis du ikke har en ulykkesforsikring, er ovennævnte tilvalgsforsikring altså meget essentiel at have.

Af andre relevante dækninger, du kan inkludere i din bilforsikring, kan der nævnes en glasforsikring og den føromtalte vejhjælpsforsikring.

Skræddersy din bilforsikring
Når du skal investere i en bilforsikring, har du altså uendeligt mange muligheder for at støbe den helt perfekte og individuelle forsikringspakke. Hvis du ikke føler dig tryg nok med de to grundlæggende dækninger, ansvarsforsikringen og kaskoforsikring, kan du altså frit vælge imellem en lang række tilvalgsdækninger, der alle har den fællesnævner, at de gør dig mere tryg, når du kører rundt i din bil.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *